Na de basisaanpassingen van productorders gaan we verder met de meer geavanceerde soorten productorderbewerking. Er zijn drie geavanceerde werkinstructiebewerking functionaliteiten:
- Resetten
- Rework
- Upgrade
Hier is hoe ze werken:
Resetten
Wat is Resetten?
Heeft uw operator een fout gemaakt bij het gebruik van een werkinstructie? Of bent u niet tevreden met hun antwoord op een productcheck? En wilt u dat een operator de volledige werkinstructie opnieuw uitvoert? Dan is het resetten van uw werkinstructie het antwoord.
Door een werkinstructie te resetten, verwijdert u alle geregistreerde gegevens die eraan zijn gekoppeld. Alle gegevens die zijn opgenomen wanneer een van uw operators die werkinstructie gebruikt (bijvoorbeeld antwoorden op checks, tijd besteed aan een instructiestap, enz.) worden permanent verwijderd.
Daarna kunnen al uw operators die werkinstructie opnieuw vanaf het begin gebruiken.
Het gebruik van resetten is nuttig als een van uw operators een ernstige fout heeft gemaakt en u alle gegevens die aan die fout zijn gekoppeld permanent wilt verwijderen.
Een werkinstructie resetten
- Klik op Kwaliteitsmanagement in de zijbalk van de startpagina en selecteer productorders.
- Selecteer de doelproductorder en klik erop.
- Selecteer een werkinstructie die is voltooid (weergegeven met een groen vinkje) of momenteel in uitvoering is (weergegeven met een geel klokpictogram).
- Klik op het ⋮ (drie-puntjes) pictogram ernaast.
- Selecteer Resetten.
- Klik opnieuw op Resetten.
Rework
Wat is Rework?
Door een werkinstructie opnieuw uit te voeren, kunt u alle eerder geregistreerde gegevens die aan een werkinstructie zijn gekoppeld, wissen. Uw operators kunnen dus een werkinstructie opnieuw gebruiken en waarden helemaal opnieuw invoeren. De eerder geregistreerde gegevens zijn echter niet verwijderd en u kunt deze op elk moment in de toekomst nog steeds openen.
Dus uw operators kunnen die werkinstructie nog steeds opnieuw gebruiken en nieuwe waarden eraan toevoegen, terwijl alle geregistreerde gegevens van vorige gebruik van die werkinstructie behouden blijven.
Het gebruik van rework is nuttig als u de prestaties van uw operators in het verleden als benchmark voor toekomstige verbeteringen wilt gebruiken.
Een werkinstructie opnieuw uitvoeren
- Klik op Kwaliteitsmanagement in de zijbalk van de startpagina en selecteer productorders.
- Selecteer de doelproductorder en klik erop.
- Selecteer een werkinstructie die is voltooid (weergegeven met een groen vinkje).
- Klik op het ⋮ (drie-puntjes) pictogram ernaast.
- Selecteer Rework.
- Klik opnieuw op Rework.
Upgrade
Wat is Upgrade?
Een werkinstructie upgraden is het bijwerken van een werkinstructie op een reeds bestaande productorder.
Een upgrade kan alleen worden uitgevoerd op een productorder die actief is.
Opmerking: Een upgrade kan alleen worden uitgevoerd wanneer de toepasselijke werkinstructie nog niet is ingevuld voor de productorder. Als een werkinstructie door een operator is ingevuld, moet u deze eerst resetten en vervolgens upgraden.
Een werkinstructie upgraden op een productorder
Nadat de werkinstructie is bijgewerkt en de updates zijn goedgekeurd, kunt u hier een upgrade op een productorder implementeren. Dit doet u als volgt:
- Klik op Kwaliteitsmanagement in de zijbalk van de startpagina en selecteer productorders.
- Selecteer de doelproductorder en klik erop.
- Selecteer de doelwerkinstructie en klik op de Upgrade knop.
Een werkinstructie upgraden op meerdere productorders tegelijk
Wat als u meerdere werkinstructies in meerdere productorders moet bijwerken? U kunt dit doen met deze methode:
- Klik op Kwaliteitsmanagement in de zijbalk van de startpagina en selecteer "productorders".
- Selecteer de doelproductorders door de selectievakjes ernaast aan te vinken.
- Klik op het ⋮ (drie-puntjes) pictogram naast Actie.
- Klik op Upgrade werkinstructies.
- Selecteer de gewenste werkinstructies en versies.
- Klik op Upgrade werkinstructies.