In plaats van productorders één voor één te openen, kunt u meerdere (of alle) productorders in uw productorders-lijst selecteren en één actie tegelijk op de hele selectie uitvoeren. De selectie is onbeperkt, dus dit werkt net zo goed met een handvol orders als met duizenden.
Productorders selecteren
- Klik op Kwaliteitsmanagement in de sidebar van de startpagina en selecteer Productorders.
- Klik op het selectievakje naast een productorder om een selectie te starten, of klik op het selectievakje boven aan de lijst om elke productorder die momenteel op het scherm is geladen, te selecteren.
- Als meer productorders overeenkomen met uw huidige filter dan zijn geladen, klik op selecteer alle om de selectie uit te breiden naar elke overeenkomende productorder, niet alleen de geladen.
Een bulkactie uitvoeren
- Met een of meer productorders geselecteerd, klik op het pictogram ⋮ (drie punten) naast Acties op geselecteerde.
- Kies de actie die u wilt toepassen.
Het getal naast elke actie toont hoeveel van uw geselecteerde productorders deze daadwerkelijk kan worden toegepast. Een productorder met de verkeerde status, of een waarop u niet het juiste recht hebt om op in te werken, wordt overgeslagen in plaats van geteld.
Beschikbare bulkacties:
- Activeer: activeer de geselecteerde productorders, hetzelfde als een productorder individueel activeren.
- Finish: maak de geselecteerde productorders af die uw operators hebben voltooid.
- Geforceerd afwerken...: maak de geselecteerde productorders af, zelfs als enkele van hun werkinstructies nog open zijn. U moet een reden invoeren. In tegenstelling tot geforceerd afwerken van een enkele productorder, kan de bulkactie geen gekoppelde issue verhogen, omdat een issue tegelijk aan één productorder is gekoppeld.
- Archiveer / Dearchiveer: archiveer of dearchiveer de geselecteerde productorders, hetzelfde als één voor één doen.
- Upgrade werkinstructies...: werk de werkinstructies op de geselecteerde productorders bij naar een nieuwere goedgekeurde versie. Zie Een werkinstructie op meerdere productorders tegelijk upgraden voor het volledige overzicht.
- Aanpassen: verander de variant, uitvoeringsdatum, opleveringsdatum, executor of hoeveelheid voor alle geselecteerde productorders tegelijk.
- Verwijder: verwijder de geselecteerde productorders permanent.
Opmerking: Elke actie hierboven, behalve Activeer, vereist het overeenkomende gebruikersrecht (bijvoorbeeld het recht om productorders af te werken, te archiveren, aan te passen of te verwijderen). Een actie waarvoor u niet het juiste recht hebt, blijft uitgeschakeld in het menu.