De Talen die u hier configureert, bepalen welke talen beschikbaar zijn bij het vertalen van werkinstructies en andere inhoud, bijvoorbeeld in Algemeen en Visuele elementen. Ze bepalen ook welke opties een gebruiker kan kiezen als hun Taal van de werkinstructies, zie gebruikersaccounts op een workspace beheren.
Dit is gescheiden van de Interfacetaal van een gebruiker, die de taal van de Azumuta-interface zelf bepaalt en niet beperkt is tot de hier geconfigureerde talen.
Deze instelling is alleen beschikbaar voor admins die toegang hebben tot Instellingen onder Management. Lees meer over gebruikersrechten voor het tabblad Management.
Toegang tot de taalinstellingen
- Klik op Instellingen onder Management.
- Klik op Talen onder Algemeen.
Een taal toevoegen
- Klik op Taal toevoegen....
- Selecteer een taal uit de lijst.
- Bevestig het toevoegen ervan.
De nieuwe taal wordt onderaan de lijst toegevoegd en is onmiddellijk beschikbaar overal waar vertaalbare inhoud wordt ingevoerd.
Een taal verwijderen
- Klik naast de taal op het menu ⋮ (drie punten).
- Klik op Verwijder....
- Bevestig de verwijdering.
U kunt de laatste resterende taal niet verwijderen; er moet minstens één geconfigureerd blijven. Als u de taal verwijdert die een gebruiker heeft ingesteld als hun Taal van de werkinstructies, wordt de Taal van de werkinstructies van die gebruiker automatisch overgeschakeld naar de standaardtaal van de workspace.
Het verwijderen van een taal verwijdert geen vertalingen die al voor deze taal zijn ingevoerd. Als u de taal later opnieuw toevoegt, is die inhoud weer beschikbaar.
Talen opnieuw ordenen en de standaard instellen
Gebruik de pijlen omhoog en omlaag naast een taal om de positie ervan in de lijst te wijzigen. De eerste taal in de lijst is de standaard, weergegeven met het label (standaard).
Er is geen aparte actie "als standaard instellen", dus om de standaard te wijzigen, ordent u een ander taal bovenaan de lijst.