Als beheerder kunt u gebruikersaccounts bewerken, archiveren, herstellen of verwijderen. U kunt ook wachtwoorden opnieuw instellen, gebruikers importeren en inloggen als een ander gebruiker.
Om een gebruikersactie uit te voeren: ga naar Management → Users → Overview, klik vervolgens op het ⋮ (drie punten) pictogram naast de gebruiker.
Gebruiker bewerken
- Klik in het ⋮ menu op Gebruiker bewerken.
- Breng uw wijzigingen aan en klik op Save. Om deze te negeren, klikt u op Annuleer.
De editor stelt u in staat het volgende te wijzigen:
- Profielfoto
- Voor- en achternaam
- Login identifier
- Of de gebruiker e-mails van Azumuta ontvangt. Houd dit ingeschakeld, omdat veel features afhankelijk zijn van e-mail.
- Taal van de werkinstructies, gebruikt voor door Azumuta gemaakte inhoud zoals werkinstructies
- Interfacetaal
- Functietitel
- Gsm-nummer
- Of u de tijd van de gebruiker wilt bijhouden met de Tijdstudie feature
- Of de gebruiker een Microsoft Office-licentie heeft. Indien ingeschakeld, kan de gebruiker Microsoft Word-bestanden in Azumuta bewerken.
- Aanvullende opmerkingen
Pools en Zweeds zijn beschikbaar als interfacetalen. Nadat u de interfacetaal wijzigt, gebruikt Azumuta de nieuwe taal de volgende keer dat de gebruiker de interface laadt.
Gebruiker archiveren
Archiveer een gebruiker wanneer de gebruiker geen toegang mag hebben, maar u de geschiedenis van de gebruiker moet behouden.
- Klik in het ⋮ menu op Gebruiker archiveren.
- Klik op Archiveer.
De gearchiveerde gebruiker kan geen toegang tot de workspace krijgen. Azumuta verwijdert de gebruiker uit selectievelden. De gebruiker blijft zichtbaar in de gebruikerslijst en in historische records. De handtekeningen en audit trail van de gebruiker blijven beschikbaar.
U kunt uw eigen account niet archiveren. Uw rol moet het recht verwijderen hebben.
Een gearchiveerde gebruiker herstellen
- Toon gearchiveerde gebruikers in Management > Users > Overview.
- Klik in het ⋮ menu op Gebruiker dearchiveren.
- Klik op Dearchiveer.
De gebruiker kan toegang tot de workspace krijgen en verschijnt weer in selectievelden.
Gebruiker verwijderen
Klik in het ⋮ menu op Gebruiker verwijderen en bevestig met Delete.
Wachtwoord opnieuw instellen via e-mail
Klik in het ⋮ menu op Wachtwoord resetten. Azumuta stuurt de gebruiker een e-mail met een link om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
Wachtwoord handmatig instellen
- Klik in het ⋮ menu op Stel het wachtwoord van de gebruiker manueel in.
- Typ het nieuwe wachtwoord. Voldoe aan de vereisten die onder het veld worden vermeld.
- Typ het wachtwoord opnieuw.
- Klik op Save en vervolgens op OK.
Inloggen als een ander gebruiker
- Klik in het ⋮ menu op Genereer one-time QR-code om de gebruiker in te loggen.
- Scan de QR-code met uw device. U bent ingelogd op het profiel van die gebruiker.
Gebruikers in bulk importeren
Gebruik bulk import wanneer u veel gebruikersaccounts tegelijk uit een spreadsheet moet aanmaken.
Om te beginnen: ga naar Management → Users → Overview en klik op Creëer gebruikers in bulk.
De wizard heeft vier stappen:
-
Bestand uploaden - upload een
.csvof.xlsxbestand met één rij per gebruiker. -
Kolommen indelen - match uw spreadsheet headers met Azumuta velden. Verplichte kolommen zijn Voornaam en Achternaam. U kunt ook het volgende indelen:
- Login identifier
- Taal van de werkinstructies
- Interfacetaal
- Functietitel
- Mobiel
- Microsoft Office softwarelicentie
- Zichtbaar bij detail operator tijdstudie
- Opmerkingen
- Alle op gebruiker betrekking hebbende aangepaste eigenschappen die op uw workspace zijn geconfigureerd (verplichte eigenschappen moeten als kolommen voorkomen)
- Gebruikers inspecteren - controleer de geparste rijen, selecteer ten minste één gebruikersgroep voor de nieuwe gebruikers en stel standaard inhoud- en interfacetalen in. Deze gelden voor elke rij tenzij een kolom deze overschrijft. Bevestig vervolgens om de accounts aan te maken.
- Resultaat - zie hoeveel gebruikers zijn aangemaakt en welke rijen niet kunnen worden geïmporteerd.
Na het importeren ontvangen nieuwe gebruikers inschrijvingsinstructies per e-mail wanneer een e-mailadres is opgegeven.
Voor het toevoegen van gebruikers één tegelijk, zie hoe u een gebruikersaccount aan Azumuta toevoegt.