Wat is een gebruikersgroep?
Een gebruikersgroep is een verzameling Azumuta-gebruikersaccounts binnen een Workspace. Accounts worden doorgaans gegroepeerd op basis van een gedeeld kenmerk, zoals hun rol (Admin of Operator), deskundigheidsniveau of afdeling.
Voeg een nieuwe groep toe
- Klik op Users onder Management.
- Klik op Groepen.
- Klik op de gele knop plus.
- Typ de naam van de groep in.
- Als dit een groep voor Admins is, vink dan het vakje aan. Als dit een groep voor Operators is, vink het vakje dan niet aan. U kunt deze instelling later niet meer wijzigen.
- Kies de kleur van de groep.
- Klik op Voeg toe wanneer u klaar bent.
Voeg een gebruiker toe aan een gebruikersgroep
- Klik op Users onder Management.
- Klik op Groepen.
- Klik op Toewijzen aan groepen.
- Vink de gewenste vakje(s) aan.
Bewerk een gebruikersgroep
Hier ziet u hoe u de editor voor gebruikersgroepen opent:
- Klik op Users onder Management.
- Klik op Groepen.
- Klik op het ⋮ (drie-puntjes) pictogram naast de groep die u wilt aanpassen.
- Klik op Bewerk groep.
- Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.
Hier ziet u wat u kunt aanpassen:
- Pas hier de naam van de gebruikersgroep aan.
- Pas hier de kleur van de gebruikersgroep aan.
- Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met uw wijzigingen. Als u uw wijzigingen echter wilt annuleren, klik op Annuleer.
Verwijder een gebruikersgroep
- Klik op Users onder Management.
- Klik op Groepen.
- Klik op het ⋮ (drie-puntjes) pictogram naast de groep die u wilt aanpassen.
- Klik op Groep verwijderen.
- Klik op Verwijderen.