Standaard wordt goedkeuring door één persoon toegepast op elke werkinstructie. Om multi-persoons goedkeuring te activeren, moet u deze eerst configureren. Multi-persoons goedkeuring kan op de volgende niveaus worden geconfigureerd:
- Artikelcategorie: Multi-persoons goedkeuring wordt automatisch geconfigureerd voor alle werkinstructies die aan deze artikelcategorie zijn toegewezen. Op deze manier hoeft u het slechts eenmaal in te stellen in plaats van het handmatig in elke werkinstructie in te stellen. Deze functionaliteit bestaat echter alleen als u toegang hebt tot de Kwaliteitsmanagement module.
- Map: Vergelijkbaar met het niveau van de artikelcategorie, wordt multi-persoons goedkeuring automatisch geconfigureerd voor alle werkinstructies die aan deze map zijn toegewezen. Op deze manier hoeft u het slechts eenmaal in te stellen in plaats van het handmatig in elke werkinstructie in te stellen.
- Werkinstructie: Multi-persoons goedkeuring is alleen ingeschakeld voor deze specifieke werkinstructie.
Opmerking: Als een goedkeuringsflow nog niet bestaat, moet deze eerst worden aangemaakt. Zie hoe u een goedkeuringsbord en -flow aanmaakt.
Goedkeuringen geblokkeerd terwijl langlopende bewerkingen worden uitgevoerd
Terwijl een documentimport, werkinstructie versie import (Importeer nieuwe versie), Content sync, of opslaan wordt uitgevoerd op een werkinstructie, zijn de knoppen Goedkeuren en Importeren uitgeschakeld. Dit geldt wanneer u een werkinstructie goedkeurt (door één persoon of multi-persoons), niet alleen wanneer multi-persoons goedkeuring is ingeschakeld.
Hover over de uitgeschakelde knop of bekijk de tooltip ernaast voor de reden. Exacte berichten zijn onder meer:
- Werkinstructie wordt gesynchroniseerd... met de subtekst Je kan goedkeuren zodra dit klaar is
- Werkinstructie wordt geïmporteerd... met de subtekst Je kan goedkeuren zodra dit klaar is
- Werkinstructie wordt opgeslagen...
Wacht tot de bewerking is voltooid voordat u opnieuw goedkeurt of importeert.
Multi-persoons goedkeuring inschakelen op een artikelcategorie
- Klik op Kwaliteitsmanagement.
- Klik op Procedures.
- Klik op het pictogram ⋮ (drie puntjes) naast de titel van de artikelcategorie en klik op Artikelcategorie bewerken.
- Klik op het vervolgkeuzemenu onder Goedkeuringsflow.
- Selecteer de goedkeuringsflow.
- Klik op Opslaan om te bevestigen.
Multi-persoons goedkeuring is nu ingeschakeld voor alle werkinstructies die aan deze artikelcategorie zijn toegewezen.
Opmerking: Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als u toegang hebt tot de Kwaliteitsmanagement module. U kunt ons bereiken via het e-mailadres sales@azumuta.com voor meer informatie.
Multi-persoons goedkeuring inschakelen op een map
- Ga naar de doelmap.
- Klik op het pictogram ⋮ (drie puntjes) naast de titel van de werkinstructie en klik op Map bewerken.
- Klik op het vervolgkeuzemenu onder Goedkeuringsflow.
- Selecteer de goedkeuringsflow.
- Klik op Opslaan om te bevestigen.
Multi-persoons goedkeuring inschakelen op een werkinstructie
U kunt ook multi-persoons goedkeuring inschakelen voor een specifieke werkinstructie.
- Ga naar de doelwerkinstructie.
- Klik op het pictogram ⋮ (drie puntjes) naast de titel van de werkinstructie en klik op Werkinstructie bewerken.
- Klik op het vervolgkeuzemenu onder Goedkeuringsflow.
- Selecteer de goedkeuringsflow.
- Klik op Opslaan om te bevestigen.